Синиша Михајловиќ е повторно во болница, следува клучниот дел од лекувањето и борбата со опасната болест, леукемијата.

Според „Кориере ди Болоња“ Михајловиќ влегува во клучната фаза од лекувањето, лекувањето ке трае шест недели, асистентите на Србинот ке ја водат Болоња низ натпреварите во калчото.

Михајловиќ нема да има дозвола да ја напушта болницата, ова е момент на вистината во борбата  со леукемијата.