Жозе Мурињо имал понуди од клуба, но според медиумите од Англија, сите ги одбил, тоа се три понуди од клубови од Шкотска, Шпанија и Италија.

Селтик, Валенсија и Рома се наводно екипите кои сакаат да го видат Мурињо во своите редови, но тој ги одбил понудите.

Мурињо наводно до јуни нема да одбере клуб, потоа сака да работи во некоја од големите лиги, па се шпекулира дека е можно враќање во Италија, или да одбере клуб од Шпанија од каде Валенсија е има најголема иницијатива за потпис на Португалецот.