Стадионот на Реал Мадрид е еден од најпознатите во светот но музејот кој се наоѓа во него е трет најпосетуван во Мадрид и воедно е најпрофитабилен.

Шпанските медиуми тврдат дека музејот на Реал Мадрид годишно го посетуваат над еден милион лица. Од ова клубот заработува повеќе од 17 милиони евра годишно што го прави напрофитабилен од сите музеи во Мадрид.

Ова е дополнителен доказ да финансиската поткрепа која ја има фудбалскиот клуб кој воедно е и најпознат од реаловото семејство во светски рамки.