Фудбалерот на Вардар, Филип Најдовски, идентично како и својот капитен Гачевски, смета дека без разлика што сезоната во ПМФЛ е завршена без шампион, тие се морални победници.

Според него тие покажале и докажале дека се најдобриот тим во Македонија и им ја честита 12.титула шампион на Македонија.