Наполи и Рома го играат дербито во Серија А, средбата е во тек, почетокот мина во знак на Марадона, во негова чест минута молчење,  клубот од Неапол игра со дресови кои имаат арегентински бои.

Во чест на Марадона, Напои дизајнираше специјални дресови, боите се аргентински, сино -бели.