Наполи има проблеми по срдбата со Џенова, резултатот беше историски, победа од 6-0, но проблем е коронавирусот.

Џенова пријави дека има 14 позитивни на Ковид-19, засега нема детали за кои играчи станува збор, медицинскиот тим на Наполи се жали, ова е невозможна ситуација, како да се организираме за мечот со Јувентус.

„Искуството потврди дека е речиси невозможно да се организираме за овој дерби мечсо Јувентус.  По дуелот со Џенова се е нејасно, дали и нашиот тим ќе има позитивни на Ковид-19, инкубацијата е неколку дена, ова е непријатна систуација за сите“  – објавија од медицинаиот тим на Наполи.

Дуелот меѓу Јувентус и Наполи во Торино е закажан за недела од 20-45 часот.