Капитенот Горан Пандев не ги одработи првите два тренинга во Амстердам, тој има повреда на зголобот и неговиот настап е неизвесен.

Секако се ќе биде јасно вечерва, Македонија има еден тренинг од 18-30 часот на „Јохан Кројф“ арената, оној официјалниот, преходно и прес конференција со селектрот Игор Ангеловски.

Пандев е неизвесен, но не е сигурно дека нема да настапи, се ќе биде јасно вечерва по официјалниот тренинг, тој ќе биде вечерва на прес конференцијата.