Борусија Дортмунд во првото коло од Лигата на шампионите прв играше со новите трети дресови. Но, истите не предизвикаа воодушевување поради дизајнот, дури и предизвикаа кај фановите.

На овој дрес Пума го ставила амблемот речиси неприметлив, додека логото на компанијата е посебно истакнато.

Навивачите се разочарани што прво го нема логото, а второ не се наоѓа на левата страна, туку е кон средината.

Од таборот на Дортмунд смируваа велејќи дека

„Дресот нема да биде онака како што е на фотографиите“, -но беше таков и се заканија дека нема да го купуваат.

„Дресот секогаш може да го поларизира мислењето, но критиките од навивачите ги сфаќаме сериозно“-вели генералниот директор на клубот Карстен Крамер.

„Жал ни е поради нивниот бес и сакаме да се извиниме. Ќе го земеме предвид за идните дресови“-рече извршниот директор на Пума.