Репрезентативецот на Македонија, Бобан Николов се огласи на фејсбук, порача дека сака натпреварот со Косово да се игра пред полни трибини, или да се одложи.

Николов смета дека здравјето на луѓето е пред се, ќе се почитуваат препораките на институциите но фудбалот се игра за публика.