Серија А нема да започне до 14 јуни, потоа ќе се разгледуваат сите опции, станува неизвесно дали воопшто сезоната ќе се доигра.

На 13 јуни ќе се разгледува можноста за продолжение на сезоната, Владата на Италија попладнево објави дека нема услови сезоната во калчо лигата да продолжи на 14 јуни.

Клубовите од Серија А се вратија на колективен тренинг но Минстерството за спорт и Влдата не дозволуваат сезоната да продолжи на 14 јуни што беше желба на фудбалската федерација.