Златан Ибрахимовиќ започнал преговри со директорот на Милан, Иван Газидис за продолжување на договрот за следната сезона.

Сепак, како што тврди „GazzettadelloSport“ новиот тренер кој се планира кај Милан, Ралф Рангник, јасно дал до знаење дека Ибрахимовиќ не е во неговите планови за следната сезона.

Дека ситуацијата се комплицира говори и фактот дека Милан е пред официјална разделба со Звонимир Бобан и Паоло Младини кои беа главната „причина“  за доаѓањето на Швеѓанецот во Милано.

Ибрахимовиќ во меѓувреме на твитер упати порака со многу прашања: