Италијанската фудбалска федерација ги објави казните за Ромелу Лукаку и Златан Ибрахимовиќ по инцидентот на 26 јануари на Куп натпреварот.

Ибра доби казна од 4.000 евра, додека Лукаку е казнет со 3.000 евра, и двајцата избегнаа поголеми суспензии, инцидентот не беше воопшто наивен.

Казни добија и клубовите, Милан ќе исплати 2.000 евра, додека Интер помалку, односно 1.250 евра.