На нешто околу еден час пред почетокот на историскиот настап на Македонската фудбалска репрезентација на ЕУРО 2020 селекторот Игор Ангеловски го објави официјалниот состав со кој ке тргнеме против Австрија.

Ќе играме формација 3-5-2 со Пандев и Трајковски во нападот а Елмас , Адеми и Барди во средниот ред.

Димитриевски; Ристовски, Велковски, Муслиу; Николов, Адеми, Барди, Елмас, Алиоски; Пандев, Трајковски