Капитенот ја Јувентус Џорџо Киелини официјално го продолжи договорот со Старата дама. Тој откако го потпиша договорот кажа дека се водел од филозофијата „живеј во моментот“, со објаснување дека би бил среќен доколку игра за Италија на Светското првенство во Катар, но дека би бил среќен и доколку не игра.

„Среќен сум, иако изгледа само како формалност, ова се важни чекори во животот. Дојдов тука едвај сорзеан и сега сум дел од семејство, возрасна личност кој ужива во секој момент последниве години. Јас навистина се надевам дека ќе можам да дадам придонес и да му помогнам на овој тим да освои повеќе титули, што е ова како што знаеме најважна работа. “- изјави Киелини.

Двегодишниот договор истекува во јуни 2023 година, а до тогаш е затоа што Киелини сакал да ја продолжи кариерата со цел да игра на Светското првенство, кое се игра во ноември и декември 2022 година.

„Светското првенство и на една година, значи ќе видиме. Јас сакам секогаш да уживам во секој момент и да се заблагодарам на сегашноста. Ако имам среќа да сум во добра и да сум во можност да учествувам на Светското првенство, тогаш ќе бидам среќен. Ако не, ќе бидам среќен секако.“