Тренерот на Лајпциг, Јулиан Нагелсман дефинитивно ќе биде новиот предводник на Баерн Минхен, потврди „Баварскиот“ фудбалски гигант

Нагелсман ќе потпише договор со „Баварците“ до јуни 2026 година, а Лајпциг ќе добие 25 милони евра веднаш, плус дополнителни бонуси.

Моменталниот трнер на Баерн Минхен, Ханси Флик ќе добие раскин на договорот на крајот од оваа сезона.