Омар Имери одлучи да ја прифати понудата од Анталија иако имаше ссеиозен интерес и од Фенербахче.

Шкендија потврди дека нивоит играч заминува во Турција.

„Му благодариме на Имери за придонесот и посветеноста со која го носеше нашиот дрес. Му посакуваме многу среќа во иднина. Добрата соработка меѓу Шкендија и Анталија овозможи трансферот да се реализира.“ – велат од Шкендија.

Имери е младински репрезентативец на Албанија а во Шкендија играше до јуни 2018 година.