Ворегионот Ломбардија во Италија нема починати лица во последните 24 часа, ова с еохрабрувачки врсти за фудбалот на „чизмата“ каде се очекува рестарт на Серија А  во јуни.

Раководството на Серија А со радост ги прими најновите информации, ова се охрабрувачки вести пред рестарот на сеозната.

Министерот за Спорт на Италија, Виченцо Спадафора беше дециден во однос на најавите за продолжување на сезоната во Серија А, рестарт во јуни ќе има.

„Ги разгледуваме сите опции и размислуваме за две дати во однос на продолжување на сезоната во Серија А, 13 јуни или 20 јуни. Протоколот пристигна и многу работи ќе бидат слични во однос на регулативата како за тренинзите така и за натпреварите.“ – изјави Спадафора.

Италија потврди дека има 92 починати лица во последните 24 часа, нови 300 заразени што е најмала бројка од појавата на пандемијата во февруари.