Турски Галатасарај го потвбрди ангажманот на Патрик Ван Анхолд кој доаѓа на местото кое требаше да го добие Алиоски.

Македонскиот репрезентативец бараше 7.5 милиони евра за три сезони и затоа не успеа да се договори со тимот на Терим.

Турскиот клуб ја официјализираше соработката со репрезентативецот на Холандија кој потпиша тригодишен договор а доаѓа од Кристал Палас.