Манчестер Сити  наредните две сезони ќе отсуствуа од европските натпреварувања, откако им беше изречена казна од страна на УЕФА.

Човекот кој практично го исфрли Сити од Лигата на шампионите е поранешниот премиер на Белгија, Ивес Летерм.

Летерм ја водеше истрагата против Сити откако „Шпигел“ во 2018 година ја објави аферата со фалсификувани финансиски извештаи од спонзорствата и прекршениот финасиски фер-плеј.

Јасно е дека Летерм не е пожелен веќе во Манчестер по казната од УЕФА.