Месут Озил и Сеад Колашинац  беа нападнати од криминалци во Лондон, во возилото беше и сопругата на Озил кој за прв пат  по нападот се огласи во медиумите.

Озил за „Скај Спорт“ изјави дека  сите се добро:

„Ви благодарам за поддршката, сите сме добро, јас мојата сопруга  и Колашинац, беше тешко но сега е се во ред“ – изјави Озил.

Арсенал на Озил му понудил и психолог, но според информациите на „Гвардијан“ напаѓачот на „топџиите“ ја одбил оваа понуда.