Фудбалерите на Барселона, на чело со капитенот Лионел Меси по долги пртеговори конелчно постигнаа договор со раководството на Барселона околу висината на платите.

Играчите и стручниот шптаб се согласија на намалување на примањата со што Барселона до крајот на оваа сезона ќе заштеди 122 милиони евра.

Дополнителни 50 милиони евра ќе бидат заштедени по основа на помала плата во следните три години.

Сите страни вклучени во преговорите вложија голем постигнување на договорот, Честитки до сите за тоа“, објави Барселона на својот официјален сајт.