Капитенот на македонската фудбалска репрезентација, Горан Пандев беше избран за „Маж на годината 2020“ на манифестацијата организарана од Магазинот „Џентлмен“.

Селекторот на А тимот, Игор Ангеловски во изборот на органозаторот на настанот беше прогласен за маж на годината а ФФМ доби награда за продонес во спортот .

https://www.facebook.com/FudbalskaReprezentacija/posts/3858136007553212