Страхинја Павловиќ потпиша за Лацио, Огнен Ожеговиќ се сели кај Розенборг, Партизан заработи околу шест милиони евра.

Павловиќ е продаден  е во Лацио за 5.5 милиони евра, Ожеговиќ во Розенборг за 400.000 евра.

Оваа  информација ја лиферуваше агенцијата „Бета“, од Партизан засега нема потврда  но извесно е дека овие два трансфери се реализирани.