Легендарниот Пеле повторно е во болница на интензивна нега, иако пред неколку дена изјави дека се е во ред, и во шега додаде  дека може да игра  натпревар со две продолженија, повторно е на лекување.

Пеле има 80 години, повторно му се влошила ситуацијата, тој беше опериран од тумор на дебелото црево.Нема детали за актуелната состојба на Пеле, но тој е повторно на лекување во одделот за интензивна нега во болницата во Сао Пауло.