Легендарниот Пеле се огласи по рекордот на Меси и неговиот 700 гол во кариерата. Бразилецот не штедеше зборови обидувајќи да му се заблагодара на Меси и неговиот талент.

„На Лионел Меси не му е потреба најава. Тој е неуморен, извонреден и сјајен. Убавина е да те гледаме како играш. Добредојде во клубот 700. Ти благодарам, уживаме да те гледаме на теренот.“ – напиша Пеле.

Во меѓувреме на големо се пишува за желбата на Меси да ја напушти Барселона.