Фудбалскиот свет се уште не може да поверува дека Паоло Роси не е повеќе меѓу живите.

Последен на листата со порака до легендатата на Италија е неповторливиот Пепе кој бил пријател со Роси.

„За жал во последните неколку денови, рајот се полни со нови ѕвезди. Слушнав дека твојот татко те носел да ме гледаш на пијателските натпревари против Фиорентина. Тогаш ти си имал 10 години. Каква чест. Ти благодарам за пријателството и за срдечноста, Паоло. Господ нека те прифати со отворени раце пријателе.“ – напиша Пеле.