Со натпреварот Работнички – Пелистер, се враќаат преносите на државната МТВ и Аренаспорт од ПМФЛ, постигнат е договор во кој исклучок се Академија Пандев и Шкендија.

Академија Пандев ги продаде правата на Спорт Клуб, додека Шкендија се шпекулира дека ќе ги отстапи првата на ТВ Суперспорт од Албанија.

Според нашите сознанија, МТВ има договор на две години за пренос на натпреварите од домашното првенство.