На 58-годишна возраст почина Вања Георгиевски, еден од основачите на навивачката група „Чкембари“.

Георгиевски беше постојан посетител на спортските настани и натпревари во Битола, човек кој неизмерно го сакаше спортот.

„Чкембари“ се простија од Вања Георгиевски кој беше долги години член на навивачката група.