Поранешниот шеф на УЕФА, Мишел Платини, ги демантираше гласините дека од рускиот претседател Владимир Путин добил слика на Пикасо, за да гласа за Русија како домаќин на СП 2018.

Дојде до тоа да француската полиција ми го претресуваше станот за да ја најдат сликата од Пикасо, која наводно ми ја даде како мито Владимир Путин. Замислите, така пишал некој британски весник. Неверојатно“, изјави Платини за The Times.