Играчот за врска на Бредфорд, Тајрел Робинсон, повеќе нема да настапува за овој клуб.

Робинсон е обвинет за секс со дете и за ширење на непристојни фотографии. Судскиот процес ќе почне на 7 април, а настанот се случи во 2018 година.

Како реакција на обвинувањето, Вредфорд го раскина договорот со Робинсон.

Тајрел Робинсон потекнува од академијата на Арсенал каде почна да тренира од своја седма година. Арсенал Робинсон го напушти во 2017 година.