Марио Балотели можеше да биде најдобар на светот, но тоа не е така, неговиот темперамент му ја „уништи“ кариерата, по заминувањето од Олмпик Марсеј тој е во потрага по клуб, се охрабри еден од калчо лигата.

Според „La Gazzetti dello Sport“  само Парма сака да го види Балотели во своите редови, понудата е земи или остави, два милиони евра по сезона  плус бонуси. Понудата е двојна помала од тоа  што Балотели го заработуваше во Франција, но друга засега нема.