Од Синдикатот на фудбалери на Македонија потврдија дека нема заразени со Ковид-19 во редовите на ФК Вардар.

„Добра вест по вчерашното тестирање во ФК Вардар.Сите тестирани се негативни на Ковид 19. Денес мобилна екипа на Аџибадем Систина беше во Виница и изврши тестирање на ФК Слога.Нивните резултати ги очекуваме утре.“ – соопштија од синдикатот на фудбалери на Македонија.

Ова го потврдија и од црвено-црното семјество.