Стефан Ашковски има нов клуб но и натаму останува во Романија, дресот на Ботошани го менува со оној на Сепси, потпиша договор на две години.

За Ашковски продолжува престојот востранство, во Ботошани играше две години, сега има нов клуб во името на Сепси, тој настапуваше и за клубови во Србија, Норвешка, Турција, Холандија, Полска и Бугарија.