Раководството на Премеирлигата ги објави резултатите од псоледниот круг на тестирање, позитивни на Ковид-19 нема.

Во четврток и петок беа тестирани вкупно 1.195 лица, ниту еден позитивен тест, се е подгoтвено за враќање на елитниот фудбал во Англија.

Премиерлигата се рестартира на 17 јуни, на секои две недели ќе има нови тестирања за да се провери дали некој во меѓувреме се заразил со корнавирусот.