Поради пандемијата предизвикана од  коронавирус многу национални фудбалски шампионати реагираа со измени во постоечките правила,  привремено дозволени се по пет измени, целтта е  да се избегнат што повеќе повреди кај играчите после големата принудна пауза.

Раководството на Премиерлигата го потврди новото правило по рестартот на сезоната, покрај ова, наместо досегашните 7 на клупата ќе може да има 9 играчи во изборот за измените.