Лидерот во ПМФЛ, Вардар претставуван од извршниот  директор Самоил Симев,  денеска бил на состанок со заинтересиран инвеститор од Бугарија.

Детали од состанокот нема, Симев разговарал за евентуална инвестиција во клубот од заинтересираниот иневститор  кој наводно е претставник на конзорциум.

Вардар е во финасиска криза, виси лиценцата, сите рокови се пробиени, евентуална финансиска помош може да значи излез од кризата и спас на сезоната во Европа, но сето тоа засега е неизвесно.

Сергеј Самсоненко се повлече од ФК Вардар и најави дека го враќа клубот на град Скопје од каде нема потврда дека се заинтересирани да го превземат во ваква состојба со долгови,