Репрезентативецот на Бразил, Нејмар е казнет поради неприсуство на тренинзите во предсезоната.

Нејмар ќе биде казнат за 375.000 евра, износ кој е договорен за секој играч на ПСЖ на месечно ниво доколку истиот има добро однесување.

Меѓутоа, поради неприсуство на прозивките, Бразилецот овој месец нема да добие никаква надокнада.

Раководството на ПСЖ, парите кои биле наменети за фудбалерот ќе ги донира во хуманитарни цели.