Легендата на Манчестер Јунајтед и селектор на Велс, Рајан Гигс е обвинет за насилство над две жени на возраст од 20 до 40 години.

Поради ова Велшанецот ќе мора да се бори на суд и да додаже дека е невин по однос на обвинувањата за инцидент кој се случил на 1 ноември а во кој две жени се здобиле со телесни повреди.

Поради минатите инциднти, Гигс овојпат може да добие казна затвор од пет години.