Иван Ракитиќ  извесно е ќе ја напушти Барселона, се лицитира од поодамна која ќе биде следната дестинација на Хрватскиот репрезентативец, најновата е Манчестер Јунајтед.

Ракитиќ е отпишан во Барселона, Погба најави дека сака нов предизвик, Јунајтед тргнува по репрезентативецот на Хрватска. Барселона ја одреди цената за Ракитиќ, 50 милиони, Јунајтед со продажбата на Погба ќе заработи 150 милиони и сака со овие средства да го доведе во своите редови Хрватот.