Според информациите на шпанските медиуми, играчот за врска на Малага, Уго Ваљехо, ќе стане дел од Реал.

Се тврди дека зделката е веќе договорена и сите детали се усогласени. Договорот на 19-годишниот Ваљехо со Реал ќе биде со важност до 2023 година.

Веднаш по потпишувањето, Реал ќе го испрати Ваљехо на позајмица во Депортиво.