Шпанскиот фудбалски гигант покрај тоа што се соочува со резултатска криза, има и 13% помалку приходи од минатата сезона.

Според последната пресметка, Реал Мадрид во сезоната 2019/2020 е во загуба од над 100 милиони евра.

Анализата на управата на „Кралевите“ покажала дека и во оваа сезона ќе има загуби но помали доколку навивачит се вратат на трибините.

Постои и сценарио според кое Реал Мадрид ќе има помал буџер за 300 милиони евра за следната сезона.