Рома и Интер преговараат за размена на играчи, платите им се слични, во двата клуба се незадоволни од Един Џеко и Кристијан Ериксен.

Газета Дело Спорт тврди дека Интер и Рома преговаат за размена на Ерикесен и Џеко, Босанецот е во кавга со тренерот на клубот од Рим, Данецот не ужива никаква доверба кај Антонио Конте.

Преговорите се во тек иако се уште е незвесна размената на играчи, од Интер и Рома потврдија дека има разговори на оваа трансфер тема.