Легендите на Јуветнус и италијанската репрезентација Џорџо Киелини и Леонардо Бонучи, го критикуваа Криситијано Роналдо поради тајмнигот во кој го напушти клуботи и прејде во Манчестер Јунајтед.

Џорџо Киелини кажа дека неговиот трансфер бил шок за тимот, а Леонардо го нарече враќање на „предроналдовскиот“ дух во клубот и додаде дека потсвесно сите му се подредувале на Роналдона теренот.

Португалецот во разговор за Скај Спорт одговори на критиките и рече дека и покрај нив може мирно да спие.

„Знам кога мојот тим има потреба од помош во одбраната. Но мојата улога е на клубот да му носам победи и да постигнувам голови. Тоа е дел од мојата работа“– изјави Роналдо.

„Луѓе кои тоа не сакаат на го прифатат едноставно не ме сакаат, ама искрено имам 36 години и се сум освоил, а сега би требало да се грижа дали има некој нешто лошо да каже за мене? Мирно спијам навечер, одам во кревет со чиста совест“– вели Роналдо.

Даде и паралелеа меѓу школството и фудбалот.

„Ако некој го праша најлошиот ученик, дали му е драг најдобриот ученик, ќе каже дека не е.“