Најдобриот фудбалер на Ливерпул Мохамед Салах, не се откажува од главниот услов за продолжување на договорот, а тоа висината. На платата.

Тој е под договор со Ливерпул до 2023-та година, но поради големиот интерес од повеќе клубови пред се од Реал Мадрид.

Клупските челници сакаат Салах да ја продолжи соработката до 2026 година. Таквата амбиција ќе стане реалност само доколку Салах добие неделна плата од 500.000 фунти.