Кралот од Египет, односно Мохамед Салах, заедно со неговиот агент, Рами Абас Иса договорил продолжување на соработката со Ливерпул за плата од 500.000 фунти неделно.

Мирор тврди дека е сè договорено, Салах останува играч на Ливерпул, во клубот го сметаат за најдобар на светот.

Договорот на Салах завршува за 20 месеци, но подготвен е нов, тој останува во Ливерпул.