Дани Себалос е играч на Реал Мадрид, во моментов позјамен играч кај Арсенал, гостуваше во емисија на државното радио на Шпанија и кажа кога ќе продоложи Премиерлигата.

„Слушнав дека Ла Лига продолѓжува на 12 јуни, ние во Англија направивме тестови за Ковид -19 во Арсенал, сите сме негативни, Премиерлигата продолжува на 20 јуни, тренираме напорно и подготвени ќе го дочекаме продолжението од  сезоната“ – изјави Себалос.

Секако тоа е само негово тврдење, но САН предупреди дека открил тајна која не смеел да и каже на јавноста.