Претседателот на ФФМ, Мухамед Сејдини гостуваше на ТВ 24, тој на прашањето за евентуално продолжување на договорот на актуелниот селекторт Игор Ангеловски, оговори за тоа ќе решава Управниот одбор.

Сејдини потврди дека Ангеловски има се уште договор ос ФФМ, завршува кон крајот на декември, Управниот одбор ќе донесе одлука за евентуално продолжување на соработката.

„Игор Ангеловски  е селектор на фудбалскате репрезентација, неговиот  договорот  со ФФМ истекува на 31 декември. Одлуките кај нас во федерацијата не се носат поединечно, за тоа постои орган, како што се донесе одлука за продолжување на актуелниот селектор, кој го направи најголемиот успех на нашиот национален тим, по истекувањето на договорот ќе се разгледаат барањата на селекторот и ќе се донесе одлука“, изјави првиот човек на ФФМ,  Сејдини.