Претседателот на ФФМ, Муамед Сејдини, во ексклузивно интервју за „вечер прес“ изјави дека одговорноста е голема да се раководи најмоќната федерација во државата.

Сејдини потенцира дека единствена работа која ги држи сите претседатели, селектори и спортисти во спортот се резултатите.

„Сите ние, вклучувајќи ме и мене, одговараме пред резултатите. Резултатот нѐ држи, тоа е мерило за успехот. Доколку сме успешни продолжуваме. Јас самостојно не одлучувам за иднината на било кој“ – изјави Сејдини за вечер прес.

Целосното интервју можете да го прочитате на следниот линк.

Сите ние, вклучувајќи ме и мене, одговараме пред резултатите