Селекторот на Косово, Бернард Шаланде не размислува да поднесе оставка по поразот од Македнија, но медиумите од оваа земја цврсто стојат на ставот дека неговите денови на селекторската пзоција се избројани.

Бернард Шаланде Иизјави дека нема намера да поднесе оставка, Косово е земја во формирање, нема искуство големо за големи натпревари.

„Селекторот секогаш мора да  превземе одговорност,  јас сум одговорен за овој пораз, ако имате дилеми  али ќе поднесам оставка, ќе прашам, зошто би поднел оставка“  – изјави Шаланде.

Медимуите во Косово сепак шпекулираат дека Шаланде е пред отказ дека не била исполнета целта, пласман во финалето на Лигата на нации.