Русија исто како и Македонија ќе игра во баражот за пласман на Светското првенсво во Катар.

Нивниит селектор, Валери Карпин откри какви се неговите желби пред ждрепката за баражот.

„Важно е каков противник ќе добиеме, не можам да прогнозирам. Сите тврдат дека најдобро е да ни се падне Македонија. Веројатно тоа е најповолното сценарио од ждрепката. Не мислиме само ние така, сите сакаат да им се падне Македонија.“ – вели Карпин.

Од можните противници, на Македонија покрај Русија може да и се падне; Италија, Португалија, Шкотска, Велс и Шведска.